به گزارش خبرگزاری فرانسه تب دنگی که در کمتر از یک ماه، 126 نفر را در پاکستان کشته و بیش از 12هزار نفر را بیمار کرده است، به سرعت چه در میان ثروتمندان و چه در میان فقرا در پایتخت فرهنگی این کشور، شهر لاهور، گسترش مییابد.
تب دنگی که هر سال در مناطق گرمسیری و نیمهگسیری جهان 50 تا 100 میلیون نفر را مبتلا میکند، باعث ایجاد تب و درد عضلات و مفاصل در بیماران میشود.
اما این بیماری ممکن است مرگبار باشد، و به یک تب خونریزیدهنده و سندروم شوک بینجامد که با خونریزی و افت فشار خون مشخص میشود.
این بیماری که بوسیله چهار سویه ویروسی منتشر شونده بوسیله پشههای گونه Aedes aegypti ایجاد میشود، واکسنی ندارد- و به همین علت روشهای پیشگیری از آن بر کنترل کردن پشهها متمرکز است.
مقامات پاکستانی در لاهور طولانی شدن بارانهای موسمی و درجه حرارت به طور غیر معمول بالای فصلی را مسئول این بحران دانستهاند. اما ساکنان خشمگین محلی میگویند شیوع این بیماری نمونه دیگری از بیکفایتی دولت است و به عدم انجام اقدامات پیشگیرانه برای کشتن پشهها و قطع شدنهای درازمدت برق اشاره میکنند.
از بیش از 11584 مورد مبتلایان به تب دنگی در پاکستان 10224 مورد از شهر لاهور، پایتخت دولت ایالتی پنجاب، پرجمعیتترین ایالت و قلب سیاسی این کشور، گزارش شده است.
در ایالت شمال غربی، خیبر پشتونستان، نیز دست کم 130 مورد بیماری و شش مرگ ناشی از آن و در ایالت جنوبی سند 400 مورد مشکوک بیماری و شش مرگ ناشی از آن گزارش شده است.
بیمارستانهای شهر که با موج بیماران بیش از حد ظرفیتشان روبهرو شدهاند، در حال حاضر حدود 1113 نفر درمان میکنند و پیش از این 10000 نفر را برای بازشدن جا برای بیماران جدید به خانه فرستادهاند.
گروههایی از سازمان جهانی بهداشت و سری لانکا اکنون به تلاشها برای مقابله با شیوع بیماری کمک میکنند. مدارس و کالجها که در ابتدای شیوع بیماری تعطیل شده بودند، اکنون در حال بازگشایی هستند.